14. a 15. 8. nás Čekají závody v Šebetově.

Vesnice Šebetov se nachází nedaleko města Boskovice. Naprostá většina jezdců tuto trať dobřé zná a tento rok se v Šebetově již jednou jelo. V tomto roce to byl závod s největší návštěvností a to jak ze straný jezdců tak i diváků. To jasně dokazuje že je tato trať velmi oblíbená. Pro ty z vás kteří se chystají závody navštívit poprvé máme několik informací.

Depo tvoří náměstí které z velké části tvoří travnatá plocha, takže zde není problém se stanováním. Kousek od depa je i čerpací stanice a obchod s potravinami, takže žízní neumřete a váš závoďák také ne :-). Pokud vám bude horko můžete se ochladit buď u stánku s občerstvením a nebo navštívit místní koupaliště a po cestě zpět do depa navštívit například místní kapli sv. Anny. Zkrátka Šebetov je krásným místem na prožití hezkého a nejen motoristického víkendu.  

Na snímku zcela vpravo si můžete prohlédnout umístění depa.

   

 

 Trať samotnou tvoří asfalt který je na poměry českých silnic až překvapivě rovný a bez děr. Převážná část trati je přímov v Šebetově a po levé straně je lemovaná zdí. Je zde, ale spousta míst kde se dá odstavit napřklad porouchané či poškozené vozidlo. Divácky atraktivní je hned druhá levotočivá zatáčka na jejiž vnitřní straně je vlna která dokáže auto rozhodit a většina vozů zde jede po třech kolech. Některé vozy zde doslova létají. :-) 

Průlet Ondry Loose druhou zatáčkou.

 

Další divácky atraktivním místem je retardér (u autobusové zastávky) Zde občas někteří jezdci probrzdí nebo naopak vjedou do retardéru rychleji než je možné zvládnout. Výsledkem je kouř od pneumatik v horším případě pomačkané plechy, tak jako to předvedl Pavel Marčák s Fiatem 126p.  Vše se naštěstíí obešlo bez zranění. 

Pavel Marčák po nepovedeném průjezdu retardérem. 

 

 

 

 

 

 

Před koncem tratě jsou dvě takzvané vracečky a zejména do té první jezdci brzdí z vysokých rychlostí, takže i zde jsou k vidění zajimavé průjezdy. Každý si přijde na své a určitě si najdete místo které vám bude vyhovovat a uvidíte právě to co se vám líbí. Máte rádi rychlé průjezdy na rovince? Prudké brzdění nebo průjezdy zatáčkou?  To už necháme na vás. Pokud si chcete prohlédnout trať můžete si ji prohlédnout ZDE a nebo se podívejte na reportáž, fotografie a video z předchozího závodu v Šebetově ZDE.

 

Pro jezdce, kteří si dávají mapu tratě na palubní desku máme připravenou tuto podrobnou mapu.

  REGISTROVAT SE MŮŽETE ZDE. nebo přímo na místě konání závodu. Registrace přímo na místě probíhá od 7:00 do 8:30.

trénink od 9:00 do 12:00

závod od 13:00